Kaffemaskiner – hvilken skal jeg vælge?

Der findes i dag rigtig mange former for kaffemaskiner. Der er espressomaskinen, den traditionelle filterkaffe og ikke mindst kapselkaffe, der er blevet meget populært de senere år. Alle de valgmuligheder kan gøre det svært at vælge. Her på siden går vi nærmere i dybden med de forskellige typer af kaffemaskiner.

Espressomaskinen

Espressomaskinen giver dig mulighed for at lave alle de populære kaffetyper, du kender fra caféer. Her kan nævnes americano, latté, cappuccino og så videre. For at kunne mestre disse kaffetyper, skal du have en ordentlig kaffemaskine og ikke mindst nogle gode bønner. Når du skal købe en espressomaskine, skal du tage stilling til, om du vil have indbygget kværn, eller om du vil købe den ved siden. Mange kaffenørder har sin egen kværn stående, fordi det giver en bedre kontrol med bønnerne. Er bønnerne ikke kværnet ordentligt, kan det tydeligt smages i kaffen.

Ud over en kværn skal du også være opmærksom på, hvordan mælkeskummeren er. Særligt på de dyrere maskiner er der et rør, hvor du selv skal skumme mælken. I de billigere maskiner sidder skummeren som regel i maskinen, hvor du ikke selv kan påvirke mælkeskumningen direkte. For at kunne betjene en espressomaskine rigtigt, skal du øve dig. Når du har lært det, kan du nyde noget helt fantastisk kaffe.

Kapselmaskinen

Kapselkaffe er blevet meget populært, fordi det er så nemt. Fordelen er klart, at det er en super løsning i hverdagen, og der er ikke så meget rengøring med maskinen. Samtidig er der rigtig mange kapselvarianter, hvilket giver dig mulighed for at smage en masse forskellig kaffe. Når du køber en maskine til kapsler, skal du være opmærksom på, hvilke kapsler den er kompatibel med. Nespresso er klart det største mærke, og de fleste andre kapsler passer i Nespressomaskiner. Derfor skal du altid være sikker på, hvilke kapsler din maskine kan tage.

Filterkaffe

Filterkaffen er den klassiske måde at lave kaffe på. Spørger man de inkarnerede kaffeelskere, så vil de altid foretrække en god filterkaffe, fordi det giver mulighed for at smage kaffen rigtigt. At brygge en god omgang filterkaffe, kræver dog sin barista. Du skal være opmærksom på at kværne bønnerne rigtigt og ikke mindst på gennemløbstiden. Hvis du gerne vil tage filterkaffen til næste niveau, så skal du selv kværne bønnerne. Det giver kaffen mere aroma, og du vil få en langt mere frisk kaffe. Filterkaffe er en fin løsning i dagligdagen, da en filterkaffemaskine er nem at holde.

Spar penge på kaffemaskinen på Singles Day

Vil du gerne tage kaffen til næste niveau derhjemme, men ønsker du ikke at betale dyre domme for en ny maskine? Så kan det være en god idé at kigge efter en kaffemaskine på Singlesdaydanmark.dk. Singles Day er en stor international handelsdag, hvor mange netbutikker og fysiske butikker nedsætter priserne på en lang række varer. Der kan tit gøres nogle fine tilbud på elektronikprodukter – heriblandt kaffemaskiner. Et par dage før Singles Day finder sted bør du orientere dig om de forskellige tilbud. Kender du de maskiner, der kommer på tilbud på Singles Day, kan du læse test af dem på internettet, inden du bestiller dem. Hvis du laver en stor investering i en kaffemaskine, så skal den også fungere.